Menu en lopende specials

We hebben ook speciale vega en zwangerschapsboxen, vraag ons naar de mogelijkheden.

  *Nieuw*  

Sushipizzapunt € 10,95

Sushipizza is een Canadees gerecht dat zijn oorsprong vindt in Toronto en een mix van sushi en pizza is die vaak wordt geserveerd in de Greater Toronto Area, en uiterlijk in mei 1993 door Kaoru Ohsada is uitgevonden als chef-kok van het Nami Japanese Seafood Restaurant. 

Wat is Sushi en welke Sushi hebben wij?

Sushi is een Japans gerecht dat oorspronkelijk is ontstaan in China. Het ontstaan heeft alles te maken met het fermenteren van voedsel om het langer te bewaren. De vis en de rijst werden gepekeld en onder druk in vaten bewaard. De rijst kreeg hierdoor een lekkere smaak en de vis bleef langer goed. Inmiddels is sushi maken en eten in Japan, een tot het uiterste doorgedreven kunst. De presentatie van het gerecht is even belangrijk als de smaak. Nigiri sushi kan je met je vingers eten, maar sashimi wordt alleen met stokjes gegeten. Bij het eten van sushi wordt enkel het stukje vis in sojasaus gedept: rijst absorbeert te veel saus en zou in het bordje kunnen vallen. Je eet de sushi in één hap op. Enkel bij sashimi wordt sake gedronken, niet bij de andere sushi. Japanners menen immers dat twee producten op basis van rijst elkaar niet aanvullen en dus best niet samen worden gebruikt. Bij sushi drink je het beste groene thee.  

Sushi kent veel verschillende soorten, waarbij rijst het ingrediënt is dat altijd terugkomt. De overige ingrediënten en hoe deze tot een eetbaar hapje gecombineerd worden, bepalen vervolgens wat voor sushi.

Nigiri

Bij nigiri wordt er een plakje rauwe vis op een bedje van rijst geserveerd. Het is sushi met een topping van rauwe vis. De topping kan zijn zalm, tonijn, haring, paling of krab. We hebben ook een vegetarische variant met tofu. 

Sashimi

Sashimi zijn dunne plakjes rauw gesneden vis. Sashimi wordt geserveerd met verschillende sausjes waarin je met chopsticks de vis kunt dippen. Wij hebben zalm of tonijn sashimi.

Sushi Rolls

Maki is de gerolde sushi die je het meeste ziet. Het verse ingrediënt zit hierbij middenin de rol, zoals krab, zalm, tonijn, komkommer en avocado. Er omheen zit rijst en aan de buitenkant een nori velletje. De maki roll heeft vaak maar één ingredient. De uramaki roll is net omgekeerd. Hier zit de rijst aan de buitenkant en het zeewier aan de binnenkant. Deze roll bestaat vaak uit meerdere ingrediënten.

Poké Bowls

Een poké bowl is een traditioneel Hawaïaans gerecht, geserveerd in een kommetje. Het bestaat voornamelijk uit rijst, groenten en gemarineerde rauwe vis, maar er bestaan ook veggie versies en varianten met vlees. Meestal worden er dressings en toppings aan toegevoegd.

Aziatische gerechten

Naast onze sushi hebben we een paar warme, Aziatische gerechten zoals nasi en bami. Maar u kunt ook terecht voor lekkere gefrituurde garnalen en loempia's. 

Wat vonden eerdere klanten van onze Sushi?

"Heerlijke sushi gemaakt door een specialist. Een aanrader, maar wel op tijd bestellen."

"Lekkerste sushi in de omgeving echt toppie!"

"Mooi opgemaakte schaal sushi, werd netjes thuisbezorgd. Smaakte heerlijk. Zeker voor herhaling vatbaar."